Szeptemberre ajánljuk

 A szeptembert rögtön egy remek Könyvkóstolóval kezdjük, amikor is a 100 éve született Szabó Magdára emlékezünk. Mohácsiné Kókai Erzsébet segítségével elevenítjük fel alakját, munkásságát, de természetesen a közönség aktív részvételére is számítunk.

A könyvbörzék sorát már szeptember második napján megnyitjuk, és ezúttal is szombatonként várjuk a könyvbarátokat, kivéve szeptember 8-át, ami péntekre esik, és az idén először megrendezésre kerülő pálinkaünneppel várja a művelődési központ az érdeklődőket, illetve szeptember 23-át, amikor börzeszünetet tartunk. A havi akciók között az Így élt-sorozat, mezőgazdasági, képzőművészeti könyvek, illetve az első nyomtatott Biblia emléknapján a Bibliával kapcsolatos könyveket találjuk.

A Dús kincséből… sorozat két igazán különleges programmal várja az érdeklődőket. Szeptember 15-én 16 órakor nyílik meg a Reformáció 500. évfordulója alkalmából összeállított gyülekezettörténeti kiállítás a Református Galériában. A kiállítást Varga László egykori tiszakécskei lelkész nyitja meg, közreműködik a Szabolcska Mihály Református Énekkar, verset mond Bobek Tamás plébániai kormányzó és Nemcsik Mátyás, Nemcsik Endre egykori kántortanító dédunokája.

Akik már jártak Reinfeld János hegedűművész és Méhes Balázs orgonaművész koncertjén, tudják, hogy felhőtlen szórakozásra, igényes kikapcsolódásra számíthatnak nem lesz egy másként idén sem. A két művész szeptember 17-én 18 órakor várja a zenebarátokat a református templomban. Az est különlegességeként Méhes Balázs ezúttal nem csupán orgonán, de zongorán is játszik majd.

Mindkét programra nagy szeretettel várunk mindenkit.

Vélemény, hozzászólás?