Ókécskei Zenés Esték

Az Ókécskei Zenés Esték (ÓZE) sorozat Hegedűs Béla esperes-lelkipásztor kezdeményezésére 2000-ben indult útjára azzal a céllal, hogy zeneértő lelki közösség is alakuljon az akkor felújított orgona köré. Tiszakécske lakossága azóta számos értékes egyházzenei áhítatnak és koncertnek lehetett fültanúja, melyeken hazánk és a nagyvilág jelentős muzsikusai irányíthatták a gyülekezet figyelmét az örökkévaló dolgokra. Tiszakécske és a térség kulturális élete szempontjából is egyedülállóak a szóló orgonaestek, kamarahangversenyek, kórustalálkozók és tematikus sorozatok.

A sorozat művészeti vezetője dr. Méhes Balázs orgonaművész, a nagykőrösi Református Tanítóképző Főiskola oktatója, főiskolai tanár, a Szabolcska Mihály Református Énekkar karnagya, a tiszakécskei református gyülekezet kántora.

Alapítványunk 2014 óta vesz részt tevékenyen a koncertsorozat szervezésében, pályázatok írásával, forrásszerzéssel, adminisztratív-szervezési feladatok átvállalásával tesszük hatékonyabbá a művészeti vezető munkáját.

Hangversenyeink ingyenesek, de a látogatók és a helyi vállalkozók adományaikkal támogathatják a rendezvénysorozatot.

A programsorozat a Tiszakécskei Református Egyházközség és az Álomfogó Alapítvány közös szervezésében valósul meg.

20ÓZE20

2019/2 Sípok, húrok, hangszalagok

2019/1 Sípok, húrok, hangszalagok