David Titterington mesterkurzusa

Prof. David Titterington 2017. április 24-29-ig mesterkurzust tart hazánkban Az orgona évszázadai a reformáció előtt és után címmel három helyszínen.

A kurzus mindennap, minden helyszínen 13 órától 17 óráig tart. Kurzusnapokon a helyszíni gyakorlás délelőttönként 9-től 13 óráig biztosított.
Szállást Nagykőrösön 1500 Ft/fő/éj áron tudunk biztosítani.

Bővebb információ az alábbi linkeken található, illetve dr. Méhes Balázstól kérhető a mehes.balazs@kre.hu e-mailcímen.
Az aktív vagy passzív részvételre jelentkezni 2017. április 12-ig lehet.

Budapesti kurzusnapok

Nagykőrösi kurzusnapok

Tiszakécskei kurzusnapok

A reformáció 500. jubileuma számos, elsősorban egyházi megemlékezésre kínál alkalmat 2017-ben. A tervezett orgonakurzus megrendezésével szeretnénk az orgonazene hazai művelőinek figyelmét felhívni arra, hogy az elsősorban hitelvi változásokat elindítani akaró mozgalom milyen hatással volt a történelemre és benne a zenetörténetre. Mégsem kizárólag a reformáció orgonazenéjét kívánjuk középpontba állítani, hanem a vallásos háttér megismerésének igényét felébreszteni, mely által a darabok előadásakor mélyebb spirituális tartalmak kiaknázására nyílik lehetősége az orgonistáknak. Ezért lett a kurzus címe: Az orgona évszázadai a reformáció előtt és után. Ennek megfelelően a kurzus vezetésére nem egy szűk tematika specialistáját kértük fel, hanem a teljes orgonairodalmat játszó és oktató muzsikust, korunk meghatározó orgonistáját, prof. David Titteringtont, aki Magyarországon számos tematikus kurzust tartott már. A hazai orgonisták számára kiváló lehetőség egy nagyformátumú professzorral való közös munka, és a potenciális résztvevők tájékoztatása érdekében a hazai középfokú és felsőfokú képzőintézményekkel már számos egyeztetést folytattunk. Azt is hangsúlyozni kívánjuk, hogy az eltérő liturgikus elvárások az orgonaépítést is jelentősen befolyásolták.