2018-as programjaink

Tisztelt Támogatóink! Kedves Barátaink!

2018-ban is nagy szeretettel várjuk a kultúra szerelmeseit programjainkra. Tekintsünk hát előre, mire is számíthatunk ebben az évben.

Könyvkóstoló sorozatunk ismét számos neves vendéggel büszkélkedhet majd, bár szeretnénk picit visszahozni a régebbi könyvkóstolók hangulatát, amikor nem a meghívott vendég, hanem a könyvek szeretete miatt jöttünk össze. Így lesz néhány alkalom, amikor témát tűzünk ki vagy épp játszunk egy kicsit. Az év írójául Krúdy Gyulát választottuk, akinek idén ünnepeljük majd 140. születési évfordulóját, s ezen apropóból minden vendégünktől kérünk valami krúdysat. Reméljük, hogy idén is meg tudjuk majd tölteni a könyvtárt néhányszor a könyvek szerelmeseivel minden hónap első péntekjén.

Tervezett vendégeink, témáink:
január 5.: Könyvújrakóstoló
február 2.: Pauk Sándor helytörténet-kutató
március 2.: Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész
április 6.: Bán Mór (Bán János)  író
május 4.: Acsai Roland író, költő, műfordító
június 1.: Bíró Szabolcs író
július 6.: Kertész Erzsi író
augusztus 3.: egyeztetés alatt
szeptember 7.: egyeztetés alatt
október 5.: egyeztetés alatt
november 9.: Krúdy140
december: Adventi Könyvkóstoló

Az év folyamán az Ókécskei Zenés Esték rendezvényeiben is segítséget nyújtunk, együttműködve a Tiszakécskei Református Egyházközséggel.
A programsorozat egyre nagyobb számú közönséget vonz, és megtiszteltetésnek érezzük, hogy a Tiszakécskei Református Egyházközség újra együttműködő partnernek kérte fel alapítványunkat.
Ebben az évben kiemelt szerepet kap a kóruséneklés, így gyakran fog a közönség mint koncertkórus szerepelni, novemberben pedig a Szabolcska Mihály Református Énekkar 130. évfordulóját ünnepeljük majd meg, melyhez kapcsolódóan kiállítás is nyílik a Református Galériában.
A tervezett programok:
január 1. – Újévi koncert Méhes Balázzsal
február 18.dr. Szabó Balázs koncertje
március 18. – Nagyböjti orgonameditáció Pálúr Jánossal
április 29. – A Szent Efrém Férfikar koncertje
május 27.dr. Ruppert István koncertje
június 17.Kapitány Dénes koncertje
július 22.KMD Heinz-Hermann Grube (Lübbecke) koncertje
augusztus 14.Olivier Eisenmann svájci orgonaművész és Verena Steffen fuvolaművész kamarakoncertje
szeptember 16.Reinfeld János hegedűművész és Méhes Balázs orgonaművész kamarakoncertje
szeptember 30. – az Ókécskei Dalegylettől a Szabolcska Mihály Református Énekkarig – Énekkartörténeti kiállítás megnyitója a Református Galériában
október 14.dr. Kosóczki Tamás koncertje
november 25.Karéneklés 130: kóruskoncert a Szabolcska Mihály Református Énekkar 130 éves jubileuma alkalmából
december 16. – Adventi fények: koncert dr. Kovács Szilárd orgonaművész közreműködésével

A fentiek mellett folyamatosan várjuk Könyvbörzénkbe is az érdeklődőket, ahol igazi könyvcsemegéket, régi kedvenceket is megtalálhatnak, miközben adományokkal támogathatják alapítványunkat. Itt kell megjegyeznünk, hogy 2017-ben is több mint 1500 könyv talált gazdára a Könyvbörzén keresztül. Könyvbörzénk a már megunt, kidobásra szánt könyveket is befogadja, hogy azokhoz is eljuthassanak, akik nem engedhetik meg maguknak az új könyvek megvásárlását.

Az elmúlt évben 26-an döntöttek úgy, hogy jövedelemadójuk 1%-át alapítványunk rendelkezésére bocsátják, így összesen 163.674 Ft-tal költhettünk többet rendezvényeinkre. Támogatásaikat, felajánlásaikat továbbra is köszönettel fogadjuk.

Reméljük, hogy a fenti programsor érdemessé tesz bennünket a múlt évben kapott támogatásra, és talán arra is, hogy lehetőség szerint ebben az évben is segítsék munkánkat, hiszen ezzel az egész város kultúrakedvelő közönségét támogatják.

Segítségüket előre is köszönjük minden, a magyar kultúrát, művészetet kedvelő tiszakécskei polgár nevében. Az adományokról igazolást állítunk ki. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Tiszakécske, 2018. január 1.

Cséplő Noémi
az Álomfogó Alapítvány
kuratóriumának elnöke