Könyvkóstoló Takács Verával

Vendégünk tö201504kékbb mint 30 éven át dolgozott a Magyar Televízió gyermekműsorok szerkesztőségében, így a mai negyvenesek-ötvenesek jöjjenek nosztalgiázni, a fiatalabbak meg fedezzék fel mindazt, amit mi anno átélhettünk. Ja, és idősebbek is elkezdhetik. 🙂

Takács Vera soha nem pihen, most is Békéscsabán van, Bábos drámaíró versenyen, de képes felbukkanni szinte bárhol az országban, blogol, honlapot vezet, facebookol. Áprilisban pedig ellátogat hozzánk.

Gyertek, töltődjetek fel ti is Vera energiájával.

II. Kécskei Dzsessztalálkozó

2015. március 28-án immár második alkalommal kerül megrendezésre a Kécskei Dzsessztalálkozó, s örömmel tapasztaljuk, hogy egy ilyen kisvárosban is van erre a műfajra igény és érdeklődés, a zenészek értő-érző közönség előtt játszhatnak.
Idei fellIIdzsesszépőink:
Bakondi András akusztikus gitárral, szólóban a könnyűzenei és dzsessz-számok saját feldolgozásait játssza, a finger style követője, szívesen játszik együtt másokkal is.
Major Balázs unikális, ütős show-ja a modern zene hagyományoktól elrugaszkodó válfaját képviseli, Bakondi Andrással egymás után terveztük őket a programban, hogy minél erősebb kontraszt képződhessen a két művész stílusa között.
Milagro: Santana tribute band: az együttes 2010-ben alakult Belicza András és Csonka Zoltán kezdeményezésére. Saját bevallásuk szerint nem csupán eljátsszák Santana dalait, hanem megpróbálnak egy Santana koncertet varázsolni a színpadra, szabadságot, vidámságot, napfényt adva a közönségnek. Az ország minden részére hívják őket, úgy vidékre, mint a fővárosba.
A nemzetközi hírű, de itthon kevéssé ismert Szabó Gábor dzsesszgitárosunk életművét igyekszik megismertetni a közönséggel a Rambler együttes dr. Kispál Gyula vezetésével. A két gitár+dob alapfelállás mellett gyakoriak a vendégművészek, mint például vibrafon ill. percussion szólam vagy a helyi zeneiskola fúvós kisegyüttese, így téve teljessé a Szabó által az 1960–70-es években úttörőként kialakított, korai világzenére jellemző hangzást.
A nemzetközi vonalat a rendezvényen a Storyville együttes képviseli, akik fennállásuk tíz éve alatt számos országban képviselték már hazánkat és szűkebb pátriájukat, Szegedet zenei fesztiválokon. 1999-es Krakkói Nemzetközi Jazzfesztiválon elért sikerük óta rendszeresen játszanak Lengyelországban, de 2001-ban Liege-ben, Belgiumban, 2002-ben Saint-Raphaelben, Franciaországban is vendégszerepeltek. A big band formációban sztenderdeket játszó együttes vendégénekesként, Kurina Kornél meghívására, Hajdin Suzanát hozza magával a rendezvényünkre.
A belépés díjtalan, de támogatójegy vásárlásával bárki hozzájárulhat az est sikeréhez!
A rendezvény az NKA támogatásával, az Arany János Művelődési Központ és az Álomfogó Alapítvány közös szervezésében valósul meg.
További információ az Arany János Művelődési Központ elérhetőségeink (e-mail: ajmktiszakecske@gmail.com, tel: 76/441-250), az Álomfogó Alapítvány elérhetőségein (e-mail: alomfogo@alomfogo.hu, tel: 20/551-3261), illetve a facebookon: https://www.facebook.com/events/333517183524623/

 

Bach 330 rendezvénysorozat Tiszakécskén

Rendkívüli rendezvénysorozattal emlékezhetünk meg Johann Sebastian Bach, a nagy zeneköltő születésének 330-dik évfordulójáról városunkban. A nyitóelőadásra márc. 20-án a Zeneiskolában, a nyitókoncertre pedig 22-én a Művelődési Központban kerül sor, ezt követően pedig augusztusig minden hónapban egy-egy különleges koncerttel kedveskednek a szervezők az érdeklődőknek.

Bach 330 nyitóelőadásBach 330 nyitókoncert
A rendezvénysorozat a Tiszakécskei Református Egyházközség, az Álomfogó Alapítvány és az Arany János Művelődési Központ együttműködésében, Tiszakécske Város Önkormányzata és az NKA támogatásával valósul meg.
A programok ingyenesek, de támogatójegy vásárlásával bárki hozzájárulhatnak a rendezvénysorozat sikeréhez. Támogatójegyet az Álomfogó Alapítvány könyvbörzéin, illetve az Arany János Művelődési Központban vásárolhatnak az érdeklődők.
További információ: https://www.facebook.com/bach330tiszakecske
Tel: 441-250 vagy 20/551-3261